КОНСОЛІДАЦІЯ СТВОРЕНИХ ПОРІД ВРХ В ГОСПОДАРСТВАХ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Раїса Іванівна Мащенко, Анатолій Вікторович Соколов, Олена Олександрівна Молдованова, Лідія Олександрівна Левченко

Анотація


Наведено продуктивність і рівень консолідації українських чорно-рябої та червоної молочної порід в господарствах Миколаївської області.

Ключові слова


продуктивність; фенотипова консолідація; лінія; внутрішньолінійний добір; крос ліній; українська чорно-ряба; червона молочна; порода

Повний текст:

PDF

Посилання


Зубець М.В., Карасик Ю.М., Буркат В.П. и др. ⁄ Под. ред. М.В. Зубца // Преобразование генофонда пород. – К.: Урожай, 1990. – 352 с.

Полупан Ю.П. Оценка степени фенотипической консолидации генетических групп животных // Зоотехния. – 1996. – № 10. –

С. 13-15.

Петренко І.П. До теорії консолідації порід у скотарстві // Розведення і генетика тварин. – К.: Аграрна наука,1999. – Вип. 31-32. – С. 185-189.

Полупан Ю.П. проблеми консолідації різних селекційних груп тварин // Вісник аграрної науки. – 2001. – № 12 – С. 42-46.

Семенова Є.І. Щодо «консолідації» в породоутворенні // Розведення і генетика тварин. – К.: Аграрна наука, 1999. – Вип. 31-32. – С. 226-228.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.